Goed onderhouden vloot
Zeiljacht huren in het hart van het Friese meren gebied
Service en arrangementen op maat

Praktische informatie

Inchecken en uitchecken
Op uw boekingsbevestiging vindt u alle gegevens over uw boeking. Tevens vindt u er de in- en uitcheck tijd voor het door u gehuurde schip.
Houdt u er rekening mee dat wij inchecktijden hanteren en dat u dus niet hele dag kunt inchecken. Zo geldt bijvoorbeeld voor een incheck op maandag dat dit mogelijk is tot 11.00 uur en 13.00 uur. Maandag is een vaste incheckdag, dus deze vindt u ook terug in de huurvoorwaarden.
Checkt u echter in op een niet standaard dag (denk aan de dinsdag, woensdag of donderdag), dan kunt u inchecken tot maximaal 2 uur nadat u aan boord mag. BV: op uw boekingsbevestiging staat dat u vanaf 10.00 uur aan boord mag, dan is incheck mogelijk tot 12.00 uur. 
Voor de uitcheck gaan wij er vanuit dat u de boot inlevert op de dag die op uw bevestiging staat. Een dag eerder inleveren is natuurlijk altijd mogelijk, maar doet u dit alstublieft wel in overleg. Buiten onze openingstijden inleveren is niet sowieso niet mogelijk zonder overleg vooraf.

Wat neemt u mee als u met één van onze zeiljachten weg gaat?
Al onze jachten zijn uitgerust met een standaard inventaris. Op onze website vindt u per boot de standaard inventaris terug en deze ontvangt u ook voor afvaart per mail.
Wat u wel meeneemt is slaapspullen, zoals een slaapzak en een hoofdkussen.  Ook handdoeken behoren niet tot de inventaris en zult u zelf mee moeten nemen.

Waterkaarten zijn aanwezig in onze zeiljachten. Standaard is een kaart van de Friese Meren en een IJsselmeer kaart aan boord, samen met een Almanak deel 1+2. Wilt u richting de Waddenzee, vergeet u dan niet een Waddenzee pakket mee te huren zodat u goed voorbereid bent.
Bij een Polyvalk krijgt u een kleine waterkaart mee, niet eentje van heel Friesland. Wilt u wel graag een grote kaart, vraag dit dan even bij de incheck. Wij hebben deze altijd liggen.
Tevens vindt u natuurlijk alle andere zaken aan boord die u nodig heeft voor uw zeiltocht. En mist u iets wat u graag mee wil, dan regelen we dat voor u!

Voor de onervaren zeiler nog een tip: neem goede schoenen mee als u gaat zeilen. Slippers zijn heerlijk met warm weer, maar op de boot kunnen ze erg gevaarlijk zijn doordat ze geen of weinig grip hebben.
Let op: op het dek is het niet toegestaan om schoenen te dragen met zwarte zolen!

Annuleren
Kijkt u hiervoor u de pagina over ons annuleringsbeleid

Reddingsvesten
Reddingsvesten en -vlotten zijn voor de persoonlijke veiligheid van u als huurder en zijn dan ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wij hebben een groot aantal zwemvesten op de haven die u kosteloos kunt gebruiken. Let op: wij hebben de oranje reddingsvesten geen inflatables.

Zeilpakken
Zeilpakken kunt u als extra huren tijdens uw vakantie. Zeker in het voor- en najaar is een goed zeilpak geen overbodige luxe. Onze zeilpakken zijn te huur in maat M, L en XL en de verhuur is op basis van beschikbaarheid.

Reddingsvlot
Wanneer u wilt, dan kunt u een reddingsvlot huren tijdens uw zeilvakantie. Wij bezitten zelf een aantal reddingsvlotten, maar u dient deze wel tijdig te reserveren.
De kosten hiervoor zijn als volgt:
Week € 50,-
2 weken € 90,-
3 weken € 120,-
Langer of korter huren is natuurlijk ook mogelijk in overleg.

Noodsignalen
Noodsignalen hebben wij niet standaard aan boord liggen van onze zeiljachten. U kunt deze wel huren, door middel van het Waddenzee pakket. In dit pakket vindt u een set noodsignalen terug.

Parkeergelegenheid
Wanneer u met de auto naar onze jachthaven komt, dan kunt u deze kwijt op ons eigen parkeerterrein. Wanneer dit parkeerterrein vol is, dan is er zeer nabij nog een parkeerterrein. Op ons parkeerterrein worden geen caravans, aanhangers en campers toegelaten. Op het nabijgelegen parkeerterrein zijn deze wel toegestaan.

Faciliteiten op onze haven
Op onze haven zijn ruime toilet en douche voorzieningen aanwezig waar u vrij gebruik van kunt maken. Op ons binnen en buiten terras kunt u rustig even met uw bemanning even de route/ plannen doornemen en kunt u genieten van een heerlijk bakje koffie of thee.