Goed onderhouden vloot
Zeiljacht huren in het hart van het Friese meren gebied
Service en arrangementen op maat

Makelaardij

Algemeen
In onze verkoophaven liggen altijd een aantal gebruikte zeiljachten beschikbaar voor de verkoop. Ook vindt u motorjachten in onze bemiddeling, echter liggen deze niet altijd in onze verkoophaven. De zeiljachten komen niet uit de verhuur, maar zijn afkomstig van particuliere eigenaren. Is het zeiljacht wel afkomstig uit de verhuur, dan heeft u dit van te voren al kunnen lezen in de omschrijving van de boot.

Tijdens het vaarseizoen bent u 7 dagen per week welkom op onze jachthaven om de boten eens rustig te bekijken. Wij kunnen u alle informatie geven over de boten die we in de verkoop hebben liggen en nemen graag ook alle tijd voor u. Wij vragen u wel om van te voren even contact met ons op te nemen, zodat wij rekening kunnen houden met het feit dat u langskomt.
Buiten het seizoen is het altijd raadzaam om van te voren contact met ons op te nemen, omdat wij dan niet altijd aanwezig zijn.

Koopt u een gebruikt zeiljacht, dan kan het zijn dat deze nog niet volledig naar u wensen is. Wellicht dat u wat dingen wilt laten monteren op de boot of dat u de kussens van de boot opnieuw wilt laten bekleden. Geen probleem, ook daarmee kunnen we u van dienst zijn.

Bij de verkoop van een boot uit onze makelaardij volgen wij de volgende stappen:
1: bezichtiging van de boot met één van onze makelaars
2: indien bezichtiging positief is volgt er een onderhandeling over de prijs
3: prijs akkoord, dan wordt er een concept koopovereenkomst opgesteld en ter controle voorgelegd aan verkoper en koper
4: contract akkoord, dan volgt de ondertekening door verkoper en koper
5: indien gewenst na ondertekening is er ruimte voor een proefvaart en aankoopkeuring (dit staat ook opgenomen in het koopcontract)
6: eventuele proefvaart en aankoopkeuring in orde? Overdracht van de boot binnen een termijn van 10 dagen na keuring. In overleg is deze termijn natuurlijk aan te passen, want we kunnen ons goed voorstellen dat u niet zo lang meer wilt wachten op uw boot.

De koopovereenkomst voor de aankoop van uw boot is opgesteld door de HISWARECRON en bevat zowel voor de koper als de verkoper een bescherming.

Proefvaart
Wij begrijpen als geen ander dat u niet vanaf een plaatje een boot wilt kopen. Een goede zeilboot heeft ook goede zeileigenschappen. Een auto koopt u ook niet zonder een proefrit te maken, waarom zou dat met een boot anders zijn?

Door onze centrale ligging aan de Langweerder Wielen kunt u altijd (samen met ons) een proefvaart maken. Op die manier kunt u een goed oordelen vellen over de boot, voordat u een stapje verder gaat.

Wilt u een proefvaart maken? Geen probleem, maar wel graag op afspraak.

Uw boot verkopen
U heeft een schip, maar u wilt deze verkopen? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Wij kopen het schip niet zelf in, maar wij bemiddelen wel voor u. Door de grote dagelijks aanloop op de haven, bereikt u een groot publiek. Daarnaast maken wij gebruik van verschillende nationale en internationale websites waarop wij uw boot te koop aanbieden. Op die manier heeft u zelf geen omkijken naar de verkoop van uw schip.

Elk schip is anders, net als dat elk persoon anders is. Op onze site vindt u dan ook geen standaard bemiddelingscontract. Deze wordt opgemaakt aan de hand van uw wensen en uw schip.
Voor de boot in de verkoop gaat, zorgen wij ervoor dat hij kosteloos verkoop klaar gemaakt wordt. Wij maken hem helemaal schoon van binnen en van buiten. Moeten er nog wat werkzaamheden aan de boot gebeuren, dan kunnen wij dat ook voor u in orde maken. Op die manier is uw schip helemaal klaar voor de nieuwe eigenaar.

Wanneer u uw boot in de verkoop heeft via onze makelaardij en de boot in onze verkoophaven heeft liggen, dan willen we natuurlijk u niet u van uw eigen vaargenot afhouden. U bent vrij om ten alle tijde zelf gebruik te maken van uw jacht.

De kracht van ons als makelaar:

  • Uw schip wordt op veel websites te koop aangeboden, alsmede op botenbeurzen
  • Wij bieden een scherpe courtage
  • Ligplaats bij ons in de haven of op een eigen locatie mogelijk
  • Ervaren scheepstaxateur
  • 3 ervaren scheepsmakelaars (meer dan 20 jaar ervaring)
  • Wij maken uw schip gratis verkoop klaar
  • Wij bieden u verschillende service pakketten tijdens het verkoopproces
  • Op onze haven is veel aanloop vanwege onze andere bedrijfsactiviteiten
  • Wij nemen de zorg voor uw boot met alle liefde over

Indien u uw schip bij Sailingcenter Langweer Makelaardij wilt onderbrengen, dan kunnen we op korte termijn een afspraak met u maken. Enerzijds om kennis te maken, anderzijds om uw schip te bekijken, taxeren en te fotograferen.

Wilt u graag eerst meer informatie, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt vrijblijvend meer informatie opvragen of een afspraak bij ons maken.