28-04-2020
Huidige situatie met Corona

UPDATE 20 MEI 2020

Door de huidige omstandigheden en het feit dat de maatregelen versoepelen, kunnen wij onze diensten goed aanbieden. Dit zorgt ervoor da dat met ingang van vandaag de voucherregeling vervalt voor alle klanten. 

Dit betekent voor u als huurder, dat als u wilt annuleren u valt binnen de normale regels van het annuleren. 

______________________________________________________________________________

Lieve klanten,

De huidige situatie rondom het Coronavirus doet onwerkelijk aan. Er zijn veel vragen en zorgen, zowel bij u als bij ons. 1 ding is zeker: samen komen we door deze lastige tijd heen!

We volgen de steeds veranderende berichtgeving natuurlijk op de voet en hopen zo snel mogelijk weer onze gasten op een “normale” manier te mogen ontvangen.

Dit zijn de huidige maatregelen/regels omtrent boekingen.

Regels/maatregelen voor verhuur

• Bootverhuur is mogelijk. Maximaal 3 personen per boot, tenzij afkomstig uit 1 gezin/huishouden. Bij boekingen gedaan voor 14 maart 2020 kan dit wellicht leiden tot problemen. Mocht dit het geval zijn, dan vragen we u om ons een mail te sturen. Boekingen gedaan na 14 maart 2020 kunnen niet op basis van deze regel een beroep doen op annulering/voucher, aangezien deze maatregel vanaf dat moment van kracht is geweest.

• Onze haven is gewoon geopend, er is water en stroomvoorziening mogelijk. Ook de passantenhavens in Friesland zijn open en een groot deel van de andere havens is ook geopend.

• Toiletgebouwen zijn vanwege een noodverordening tot en met 28 april gesloten. Voor dagrecreatie zijn toiletten wel geopend.

• Geen groepsvorming met drie of meer personen (uitgezonderd gezinnen/huishoudens)

• 1,5m afstand bewaren onderling indien er geen sprake is van een gezin/huishouden. Tevens 1,5m afstand houden naar andere klanten en medewerkers

• Ter bescherming van onze gasten en onze collega’s zullen we geen handen schudden en kunt u bij ons op de haven op meer plekken uw handen wassen/desinfecteren.

• In elke boot vindt u een sprayflesje met desinfectiemiddel. Dit stellen we kosteloos ter beschikking voor zowel de boot als uw handen. Op die manier heeft u de mogelijkheid de gehuurde boot nogmaals zelf in te sprayen voor afvaart en kunt u tijdens uw vakantie uw handen ook schoon houden.

Vragen omtrent boekingen:

• Heeft u een boeking staan die gedaan is voor 14 maart 2020 (boekingsdatum) dan zou bootverhuur in principe mogelijk zijn (zie hierboven). Wij bieden u, als dit noodzakelijk blijkt(*), vanwege deze uitzonderlijke situatie de flexibiliteit om uw vaarvakantie op het water eenvoudig en zonder annuleringskosten om te boeken. Ook als u volgens de annuleringsvoorwaarden geen recht hebt op vergoeding.
(*) Dit wordt per geval bekeken, de geldende maatregelen altijd in acht nemend. Vraag gelieve niet eerder naar verplaatsing/annulering dan strikt noodzakelijk en niet als u met uw gezin/huishouding op vakantie gaat (gezinsvakantie is toegestaan en valt niet onder de coulance regeling)
Het staat u natuurlijk altijd vrij om uw boeking alsnog volgens de annuleringsvoorwaarden te annuleren, maar door te verplaatsen in plaats van te annuleren helpen we elkaar door deze tijd te komen. De verplaatsing zal in de vorm van een voucher aan u worden overlegd, deze kunt u dan verzilveren bij uw nieuwe boeking. Een annulering zal onder de normale annuleringsregels van de huurvoorwaarden vallen.

• Heeft u een boot gehuurd (boekingsdatum) na 14 maart 2020, dan geldt het volgende: We zullen de maatregelen van de overheid en het RIVM scherp in de gaten houden. In principe zullen de boekingen gewoon doorgaan, mits de overheid anders bepaald. 
Let op, hier kan te zijner tijd wel een protocol op van toepassing zijn. Mocht blijken dat uw boeking om COVID-19 redenen ter zijner tijd toch niet door kan gaan dan zal ook hiervoor de coulanceregeling van toepassing worden.
Ook hiervoor geldt dat het u natuurlijk vrij staat om te annuleren, echter zijn dan de normale annuleringsregels volgens de huurvoorwaarden van toepassing.

Namens het hele team van Sailingcenter Langweer wensen wij iedereen gezondheid, rust en ruimte toe in deze onzekere tijden.