25-06-2020
“Corona in de toekomst”

Langzaam worden alle regels weer versoepeld en is er steeds meer toegestaan. Toch merken wij dat veel mensen vakantie vieren in eigen land en dat veel mensen ervoor kiezen om het water op te gaan.

Dat is natuurlijk een goede keuze en voor de toerisme sector in Friesland ook goed nieuws. Omdat we merken dat we veel dezelfde vragen krijgen over de boekingen die nu gemaakt worden, zetten we een aantal van deze vragen voor u uiteen:

 • Ik heb een boeking gedaan na 14 maart 2020 (datum dat de eerste maatregelen van kracht werden). Wat gebeurt er als ik moet annuleren door Corona?
  Helaas weet niemand wat de toekomst brengt met Covid-19, maar zijn op boekingen gedaan na 14 maart 2020 onze huurvoorwaarden normaal van toepassing. Dit betekent dat u niet kosteloos kunt annuleren. De exacte regels omtrent annuleringen vindt u terug in onze huurvoorwaarden (die vindt u op de website en die ontvangt u bij uw boeking)
 • Kan ik kosteloos annuleren als ik in quarantaine moet vanwege Covid-19 of als iemand van mijn reisgezelschap dat moet?
  In geval van ziekte valt u ook in de annuleringsregels uit onze huurvoorwaarden. Deze vraag kunt u beter bij uw reisverzekering neerleggen, wellicht dat uw reissom via uw verzekering wordt vergoed.
 • Hoe gaan jullie om met alle maatregelen die van kracht zijn en met de hygiene aan boord?
  Bij aankomst op de haven vindt u duidelijke richtlijnen over hoe wij omgaan met de richtlijnen die gelden. Wij houden netjes afstand van u en wij vragen ook of u netjes afstand wilt houden van ons.
  Normaal worden onze boten altijd ook al grondig schoongemaakt van binnen en buiten. Wij gebruiken nu na deze schoonmaak ook nog extra desinfectiespray met 95% alcohol (voorgeschreven volgens de richtlijnen) zodat u met een zeker gevoel aan boord kunt gaan. Daarnaast hebben we nog als service in alle boten een sprayflacon desinfectiemiddel staan voor tijdens uw vakantie aan boord.

   
 • Stel ik boek nu (eind juni) een boot voor half september en tegen die tijd zijn de maatregelen weer aangescherpt. Wat gebeurt er dan met mijn boeking?
  Laten we voorop stellen dat we hopen dat een tweede golf uit zal blijven en dat iedereen gezond blijft. Mocht er echter een tweede golf komen, dan zullen wij tegen die tijd de adviezen van de HISWA opvolgen. We begrijpen dat dit geen duidelijk antwoord is voor u, maar wij kunnen (helaas) niet in de toekomst kijken. 
  Wat we wel kunnen aangeven is dat als u boekt met een groep vrienden/niet huisgenoten en later dit jaar blijkt dat dit niet meer is toegestaan, dat dit sowieso onder uw eigen risico valt en dit geen grond is tot annulering/voucher/etc.