Home Jachten verhuur Praktische informatie

Praktische informatie

Wat neemt u mee als u met één van onze zeiljachten weg gaat?
Al onze jachten zijn uitgerust met een standaard inventaris. Op onze website vindt u per boot de standaard inventaris terug. Zo hoeft u zelf bijvoorbeeld op een kajuitzeiljacht geen kook- en eetgerei mee te nemen, omdat dit aanwezig is.
Wat u wel meeneemt is slaapspullen, zoals een slaapzak en een hoofdkussen.  Ook handdoeken behoren niet tot de inventaris en zult u zelf mee moeten nemen.

Waterkaarten zijn aanwezig in onze zeiljachten. Standaard is een kaart van de Friese Meren en een IJsselmeer kaart aan boord, samen met een Almanak deel 1+2. In de grote zeiljachten vindt u ook een kaart van de Waddenzee.
Tevens vindt u natuurlijk alle andere zaken aan boord die u nodig heeft voor uw zeiltocht. En mist u iets wat u graag mee wil, dan regelen we dat voor u!

Voor de onervaren zeiler nog een tip: neem goede schoenen mee als u gaat zeilen. Slippers zijn heerlijk met warm weer, maar op de boot kunnen ze erg gevaarlijk zijn doordat ze geen of weinig grip hebben.
Let op: op het dek is het niet toegestaan om schoenen te dragen met zwarte zolen!

Reddingsvesten
Reddingsvesten en -vlotten zijn voor de persoonlijke veiligheid van u als huurder en zijn dan ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wij hebben een groot aantal zwemvesten op de haven die u kosteloos kunt gebruiken. Let op: wij hebben de oranje reddingsvesten geen inflatables.
Tevens hebben we zeilpakken net als eventuele zeillaarzen voor degene die deze niet zelf in hun bezit hebben.

Reddingsvlot
Wanneer u wilt, dan kunt u een reddingsvlot huren tijdens uw zeilvakantie. Wij bezitten zelf een aantal reddingsvlotten, maar u dient deze wel tijdig te reserveren.
De kosten hiervoor zijn als volgt:
Week € 50,-
2 weken € 90,-
3 weken € 120,-
Langer of korter huren is natuurlijk ook mogelijk in overleg.

Noodsignalen
Noodsignalen hebben wij niet standaard aan boord liggen van onze zeiljachten. U kunt deze wel huren als u deze graag mee aan boord wilt. Vraagt u naar de mogelijkheden en kosten voor de pakketten die we u kunnen aanbieden.

Parkeergelegenheid
Wanneer u met de auto naar onze jachthaven komt, dan kunt u deze kwijt op ons eigen parkeerterrein. Wanneer dit parkeerterrein vol is, dan is er zeer nabij nog een parkeerterrein. Op ons parkeerterrein worden geen caravans, aanhangers en campers toegelaten. Op het nabijgelegen parkeerterrein zijn deze wel toegestaan.

Faciliteiten op onze haven
Op onze haven zijn ruime toilet en douche voorzieningen aanwezig waar u vrij gebruik van kunt maken. Op ons binnen en buiten terras kunt u rustig even met uw bemanning even de route/ plannen doornemen en kunt u genieten van een heerlijk bakje koffie of thee. Sailingcenter Langweer
Pontdijk 8C
8525 GG LANGWEER
tel. +31 (0)513 412052
fax. +31 (0)513 417251
info@sailingcenter.nl