Home Jachten verhuur Praktische informatie

Praktische informatie

Wat neemt u mee als u met één van onze zeiljachten weg gaat?
Al onze jachten zijn uitgerust met een standaard inventaris. Op onze website vindt u per boot de standaard inventaris terug. Zo hoeft u zelf bijvoorbeeld op een kajuitzeiljacht geen kook- en eetgerei mee te nemen, omdat dit aanwezig is.
Wat u wel meeneemt is slaapspullen, zoals een slaapzak en een hoofdkussen.  Ook handdoeken behoren niet tot de inventaris en zult u zelf mee moeten nemen.

Waterkaarten zijn aanwezig in onze zeiljachten. Standaard is een kaart van de Friese Meren en een IJsselmeer kaart aan boord, samen met een Almanak deel 1+2. In de grote zeiljachten vindt u ook een kaart van de Waddenzee.

Voor de onervaren zeiler nog een tip: neem goede schoenen mee als u gaat zeilen. Slippers zijn heerlijk met warm weer, maar op de boot kunnen ze erg gevaarlijk zijn doordat ze geen of weinig grip hebben.
Let op: op het dek is het niet toegestaan om schoenen te dragen met zwarte zolen!

Reddingsvesten
Reddingsvesten en -vlotten zijn voor de persoonlijke veiligheid van u als huurder en zijn dan ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wij hebben wel een aantal zwemvesten op de haven die u kunt lenen, maar garanderen kunnen we dat niet. Let op: wij hebben de oranje zwemvesten geen inflatable reddingsvesten.
Reddingsvlotten hebben wij niet in ons bezit. Wanneer u echter een reddingsvlot mee wilt op uw zeilvakantie en dat ruim van te voren aangeeft, dan kunnen wij wellicht wel eentje voor u inhuren.

Reddingsvlot
Wanneer u wilt, dan kunt u een reddingsvlot huren tijdens uw zeilvakantie. Wij bezitten zelf een aantal reddingsvlotten, maar u dient deze wel tijdig te reserveren.
De kosten hiervoor zijn als volgt:
Week € 50,-
2 weken € 90,-
3 weken € 120,-
Langer of korter huren is natuurlijk ook mogelijk in overleg.

Noodsignalen
Noodsignalen hebben wij niet standaard aan boord liggen van onze zeiljachten. U kunt deze wel huren als u deze graag mee aan boord wilt. Vraagt u naar de mogelijkheden en kosten voor de pakketten die we u kunnen aanbieden.

Parkeergelegenheid
Wanneer u met de auto naar onze jachthaven komt, dan kunt u deze kwijt op ons eigen parkeerterrein. Wanneer dit parkeerterrein vol is, dan is er zeer nabij nog een parkeerterrein. Op ons parkeerterrein worden geen caravans, aanhangers en campers toegelaten. Op het nabijgelegen parkeerterrein zijn deze wel toegestaan.

Overnachten in Langweer
De passantenhaven ligt vlak naast onze jachthaven. Overnachten in onze haven is dan ook niet toegestaan voor onze huurders. Heeft u ook nog een koepeltentje mee voor overnachtingen? Geen enkel probleem: in de passantenhaven van Langweer kunt u deze opzetten tegen een kleine vergoeding.

Faciliteiten op onze haven
Op onze haven zijn toilet en douche voorzieningen aanwezig waar u vrij gebruik van kunt maken.Sailingcenter Langweer
Pontdijk 8C
8525 GG LANGWEER
tel. +31 (0)513 412052
fax. +31 (0)513 417251
info@sailingcenter.nl