Home Makelaardij Algemeen

Algemeen

In onze verkoophaven liggen altijd een aantal gebruikte zeiljachten beschikbaar voor de verkoop. Ook vindt u motorjachten in onze bemiddeling, echter liggen deze niet altijd in onze verkoophaven. De zeiljachten komen niet uit de verhuur, maar zijn afkomstig van particuliere eigenaren. Is het zeiljacht wel afkomstig uit de verhuur, dan heeft u dit van te voren al kunnen lezen in de omschrijving van de boot.

Tijdens het vaarseizoen bent u 7 dagen per week welkom op onze jachthaven om de boten eens rustig te bekijken. Wij kunnen u alle informatie geven over de boten die we in de verkoop hebben liggen en nemen graag ook alle tijd voor u. Wij vragen u wel om van te voren even contact met ons op te nemen, zodat wij rekening kunnen houden met het feit dat u langskomt.
Buiten het seizoen is het altijd raadzaam om van te voren contact met ons op te nemen, omdat wij dan niet altijd aanwezig zijn.

Koopt u een gebruikt zeiljacht, dan kan het zijn dat deze nog niet volledig naar u wensen is. Wellicht dat u wat dingen wilt laten monteren op de boot of dat u de kussens van de boot opnieuw wilt laten bekleden. Geen probleem, ook daarmee kunnen we u van dienst zijn.

Bij de verkoop van een boot uit onze makelaardij volgen wij de volgende stappen:
1: bezichtiging van de boot met één van onze makelaars
2: indien bezichtiging positief is volgt er een onderhandeling over de prijs
3: prijs akkoord, dan wordt er een concept koopovereenkomst opgesteld en ter controle voorgelegd aan verkoper en koper
4: contract akkoord, dan volgt de ondertekening door verkoper en koper
5: indien gewenst na ondertekening is er ruimte voor een proefvaart en aankoopkeuring (dit staat ook opgenomen in het koopcontract)
6: eventuele proefvaart en aankoopkeuring in orde? Overdracht van de boot binnen een termijn van 10 dagen na keuring. In overleg is deze termijn natuurlijk aan te passen, want we kunnen ons goed voorstellen dat u niet zo lang meer wilt wachten op uw boot.

De koopovereenkomst voor de aankoop van uw boot is opgesteld door de HISWARECRON en bevat zowel voor de koper als de verkoper een bescherming.


Sailingcenter Langweer
Pontdijk 8C
8525 GG LANGWEER
tel. +31 (0)513 412052
fax. +31 (0)513 417251
info@sailingcenter.nl