Home Jachten verhuur Annuleringsbeleid

Annuleringsbeleid

Hoe zit het met annuleren?

Een elektronische* of telefonische reservering geldt als een juridische wilsovereenkomst. Vanaf dat moment bent u de huursom verschuldigd. De schriftelijke bevestiging per e-mail is slechts een administratieve handeling.

Bij het niet afnemen van boot/boten door huurder als overeengekomen, vervalt de huursom aan Sailingcenter Langweer, ook als de huursom nog niet was voldaan. Bij annulering van het gehuurde gelden de volgende percentages:
– 50% van de huursom is verschuldigd bij annulering vanaf moment van boeken tot een maand voorafgaand aan de huurperiode
– 75% van de huursom is verschuldigd bij annulering binnen een maand tot een week voorafgaand aan de huurperiode
– 100% van de huursom is verschuldigd bij annulering binnen een week voorafgaand aan de huurperiode

Annuleren kunt u ook alleen schriftelijk (per e-mail) aan ons doorgeven. Vervolgens zullen wij de boot weer vrijgeven** en proberen deze weer te verhuren. Indien wij de boot kunnen verhuren, zal er een restitutie plaatsvinden van de huursom (maximaal het bedrag waar de boot opnieuw voor verhuurd wordt). Er zal wel € 50,- aan administratiekosten in rekening gebracht worden.

Wij begrijpen dat u liever niet annuleert, en voor ons is een annulering natuurlijk ook niet leuk. Wij adviseren u dan ook altijd een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

* indien u op het boekingsformulier Ja aankruist bij definitieve boeking, dan is uw boeking ook definitief als de boot beschikbaar is.

** (gedeelte van) de huursom dient te zijn voldaan voordat we de boot opnieuw vrijgeven voor verhuur. VB: stel u annuleert 10 dagen voor vertrek, dan bent u 75% van de huursom verschuldigd volgens de annuleringsregels. Zodra deze 75% door ons is ontvangen, zullen we de boot vrijgeven voor nieuwe verhuur.


Sailingcenter Langweer
Pontdijk 8C
8525 GG LANGWEER
tel. +31 (0)513 412052
fax. +31 (0)513 417251
info@sailingcenter.nl